Det verkar bli mycket jul här på bloggen ett tag nu. Men jag lovar att det ska bli lite mindre av den varan framöver. Alla kommer ju säkert att få mer än nog av jul under resten av året ändå. Julsånger, julrim, julmat, julklappar och allt vad det är. Nu tänkte jag dock prata lite om vårt julfirande med familjen i år, som kommer att bli en favorit i repris från förra året – så vi vet att det kommer att bli väldigt bra och speciellt. Många tycker ju att man ska vara hemma med familjen på julafton och så, men det är inte riktigt vad vi ska göra.

Riktig julotta
Vad vi gjorde förra året var i stället att vi bokade in oss på ett hotell i Leksand, Green Hotel, och firade jul där. Julotta, häst och släde, julmusik och underbar julstämning. Det var, faktiskt, helt magiskt. Men låt oss säga att det också krävs att man är ute i god tid. Just nu är det nästan försent att få rum över julen (det verkar som det finns några kvar), men till nästa år är det någonting som jag verkligen kan rekommendera. Titta bara på den medföljande bilden, så mycket finare kan det väl inte bli?
Green Hotel vid Siljan.
Sedan känns det också väldigt skönt att komma bort ett tag. Bort från storstaden och så. Det hjälper i alla fall mig att slappna av under julen. När vi firar ”hemma” känns det inte riktigt som man är helt 100 % ledig. I alla fall inte jag. Men förra året hos Green Hotel så kunde jag verkligen slappna av helt totalt och njuta av julen på ett sätt som jag inte tror att jag gjort sedan jag var barn. Kanske på grund av den väldigt duktiga personalen som gjorde att jag knappt behövde tänka själv? 🙂 Kan vara på det viset.