Förra julen så åkte jag ju till Dalarna ett tag för att fira, och det var inte sista gången som jag var där. Faktum är att jag besökte dalarna igen i somras, men då inte samma ställe, och skälet var ganska så helt annorlunda. Vi brukar ju inte direkt fira jul på sommaren, men det handlade heller inte om midsommarfirande eller något liknande, utan helt enkelt bara om en vanlig semester, med stark betoning på natur och, tja, avkoppling. Jag måste då säga att jag fick precis det som jag sökte efter och blev helt och hållet nöjd, och efteråt kände jag mig full av energi. En nästan perfekt semester med andra ord!

Farväl till civilisationen
Jag bodde hos Älvdalens Camping, som har många olika stugor i Älvdalen, i olika storlekar: små stugor för en eller två, eller stora stugor för en hel barnfamilj och lite till. Stugan jag bodde i var liten, men väldigt trevlig, och det kändes verkligen som jag flytt undan från civilisationen för ett tag – precis vad jag var ute efter. Dagarna spenderade jag sedan mest med att vandra runt vid Österdalälven, i den vackra naturen, eller med att paddla kajak. Om ni inte har provat på kajak tidigare så är det någonting som jag verkligen kan rekommendera. Så avkopplande och roligt, och det är heller inte speciellt svårt, i alla fall så lärde jag mig snabbt hur det gick till.

Aktiviteter
Nu tyckte ju jag att det i princip räckte med en stuga för att semestern skulle bli lyckad (och att hyra en kajak då och då), men Älvdalens Camping erbjuder också många olika aktiviteter, för den som tycker om sådant. Gå in på www.alvdalencamping.se och se efter själva, om det finns någonting som passar er. Är ni naturälskare så kommer ni nog att hitta någonting som lockar!