Elefant med torr hud?

Ja, riktigt så här torr är kanske inte min hud.

Vad är det värsta med vintern? I mitt tycke är det helt enkelt att huden lätt blir torr och narig. Av någon anledning känns det som jag är känsligare än de flesta andra, och om jag inte hade en luftfuktare både hemma och på jobbet så vet jag inte hur jag skulle överleva (luftfuktare rekommenderas varmt till dig som känner att du har problem med torr luft. De kostar inte mycket alls, och de fungerar verkligen). Det där med torr hud är för övrigt ett problem som drabbar många svenskar på vintern. Enligt tidningen Expressen så berörs årligen uppemot en miljon svenskar, med allt från torr hud och eksem till psoriasis.

Smörj in dig!

Men en luftfuktare löser långt ifrån allting; för att få bukt med den vintertorra huden krävs mer och den vanligaste lösningen är då olika mjukgörande krämer och salvor, och man ska då helst smörja in sig flera gånger per dag, vilket jag gör. Att INTE göra det kan jag knappast ens tänka mig. Huden blir alltför lidande för min del. Jag brukar prova på flera olika varianter, och helst då sådana utan parfym (eftersom jag smörjer in mig så ofta under vintern så skulle det bli lite för mycket av det goda. Lite väl starka dofter…).

Jag brukar köpa mina mjukgörande lotions från www.finamig.se, efterssom jag gillar att de har ett starkt fokus på ekologiska produkter, som dessutom inte kostar mer än man har råd med (eller, i alla fall vad JAG har råd med. Andra kan ju vara rikare). Jag började handla från dem förra vintern och har inga klagomål. Jag gillar deras förpackningar också, och att de känns mer personliga än de större kedjorna, för även om jag själv arbetar på ett större företag så tycker jag det är viktigt att stötta småföretagen.