Ja vem är jag egentligen? Jag är Sopheia och det här är min blogg. Stavningen av namnet är som det är, mina föräldrar tyckte det lät bra helt enkelt och jag tycker det är kul att det är så pass ”konstigt” som det är.

Men det är ju inte svar på frågan. Vem jag är är egentligen en lagom tjock kvinna i mina bästa år, som bor i en av Sveriges större städer. Jag har både man och barn men ska nog inte dra in dem alltför mycket i det här. Det här är inte direkt tänkt att bli en överdrivet personlig blogg, utan mer av en samling betraktelser. Betraktelser över omvärlden, över vad som sker i vardagen och annat.

Lite personligt då…
Om jag nu ändå ska bli lite personlig så har jag ett rätt så välbetalt jobb på ett större företag, där jag arbetar med personalfrågor. Mitt jobb är att hålla dem glada, kan man säga. Jag är också mycket intresserad av matlagning, vilket min man av outgrundlig anledning tycker är mycket bra. Sedan så har jag också ett datorintresse över genomsnittet, vilket förvånar många när de först får reda på det. Jag verkar tydligen inte vara sinnebilden för en datafreak.

Okelidokeli som Flanders brukar säga; det får räcka som inledning. Hej och välkomna alla!